onsdag den 3. juni 2015

Grøn strik mod sclerose

Ved et tilfælde faldt jeg over Facebookgruppen Strik grønne grydelapper for en god sag, som strikker grydelapper og klude til fordel for Scleroseforeningen. Gruppens beskrivelse lyder således:

Kære venner,
Scleroseforeningen Lokalafdelingen Esbjerg Fanø deltager igen i år på Fanø Strikkefestival, som denne gang finder sted d. 18. september - 21. september 2015 - festivalens 10 års jubilæum. Som sidst strikker/hækler vi grønne grydelapper i målene 17x17 cm. Mønster er underordnet. Vi er dybt imponerede over jeres håndarbejde - og husk, at vi modtager ALLE niveauer af grydelapper: ensfarvede, lapper med folk og fæ, dansende mennesker, høns, lam - you name it! Vores formand, Vagn, glæder sig igen til at få postkassen fyldt op med jeres lapper:-). Sidste år kunne vi sende 16.315 kr. afsted til forskerne; fra jeres lapper og donationer fra festivalen - vi kan rigtig godt li' rekorder, og I er jo allerede i fuld sving, kan vi se:-). TAK til alle jer, der har holdt gruppen i live siden sidst. Alle herinde er med til at gøre en forskel for de 13.500 med sclerose.
Lapperne kan sendes til:
Vagn Friis Jensen
Seminarievej 90 F
6760 Ribe

Jeg har selv en veninde, der blev ramt af sygdommen og for ca. 6 måneder siden kunne hendes krop ikke mere. 
Jeg troede først, at det kun var grydelapper, men det gælder også klude. Jeg er derfor i gang med en klud i en flot grøn farve. Jeg har valgt at strikke den i et grafisk mønster. Opskriften er nem at følge. Jeg fik dog udfordringer med farveskift midt på en pind. Det havde jeg ikke prøvet før, og der skulle et par forsøg til, før jeg var nogenlunde tilfreds. 

Jeg er sikker på, at jeg kan blive endnu bedre til denne teknik. I skrivende stund mangler jeg at lukke maskerne af og hæfte ender. 10 kommentarer:

 1. Super godt initiativ! Der er behov for penge til den forening :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ann - og ja de har brug for pengene!

   Slet
 2. Har også en veninde der er ramt af denne grimme sygdom, endnu er hun heldig medicinen kan holde det nede, og hun kan nyde hendes skønne små tøser. Helt sikkert et formål jeg skal støtte, må lige se hvad jeg har af grønt garn, ellers er der jo en undskyldning for at købe mere;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber det bedste for din veninde! Det er fedt, at du har lyst til at være med, Connie!

   Slet
 3. Åh hvilken god idé. Den skal jeg da med på. At samle penge ind ved at 'lappe' i grønt - det er smart. Og din klud er rigtig flot. Jeg kender heller ikke teknikken, så det glæder jeg mig til at høre mere om :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Super, Liv! Du kan se mere om teknikken under opskriften hos Zoomsnoren i det link, jeg har lagt ind. Der er der en hjælpevideo. Det er ret smart, men kræver lige lidt øvelse.

   Slet
 4. Tak fordi du strikker:) Jeg har sclerose og det varmer når jeg læser om mennesker som dig der er så søde, at strikke for at hjælpe andre:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme! Jeg synes, det er en vigtig sag at støtte op om!

   Slet
 5. Du skal nok få styr på teknikken - man skal bare lige have føling med den.

  Tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på initiativet.
  Jeg deltager igen i år i Bittamis' Klutealong, så de fem klude, der skal strikkes, bliver alle strikket i grønne farver, så de fluks kan blive sendt til formålet.
  I skrivende stund overvejer jeg at hækle et par grydelapper også, men jeg må lige se, hvad jeg finder på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den kræver lige lidt føling. Jeg skal have noget øvelse i at lave pæne kanter, for det er jeg ikke så god til.

   Det er dejligt, at du også har lyst til at være med, Anja!

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.