tirsdag den 28. april 2015

Projekt Maskernes Monument

I går deltog jeg for 2. gang i en strikkecafe her i byen. Den afholdes af Kirsten Nyboe, som har ByNyboe, der forhandler garn og opskrifter.

Første gang valgte jeg at deltage, fordi jeg læste om projektet  Maskernes Monument, hvor man kan være med til at strikke et kunstværk. Faktisk vidste jeg ikke ret meget om projektet på forhånd, men besluttede sammen med søster at tage af sted og se, hvad det var for noget.

Det skulle vise sig, at vi ikke blev skuffede. Projektet ledes af kunstneren Isabel Berglund - en fantastisk kreativ og sød kvinde. I samarbejde med Kunstmuseet Trapholt og en masse glade strikkere skabes 6 håndstrikkede monumenter.

Hvert monument skabes af strikkede trekanter, som skal have et bestemt mål. Det er rigtig spændende at se, hvor forskellige de forskellige trekanter bliver i mønstre og strukturer. Selv har jeg strikket en lilla trekant i ren retstrik og i går gik jeg i gang med endnu en i lys grøn. Det er nøje planlagt, hvilken farve, vi skal strikke i - garnet får vi udleveret. Farvene er ikke helt som i virkeligheden.

Mine kanter er ikke blandt de mest lige, men jeg har fået lært, hvordan jeg kan få den pænere, så lidt nye strikketeknikker har projekter også ført med sig.Man kan stadig nå at være med og sætte sit præg på et af monumenterne. I kan læse mere på Trapholts hjemmeside, hvor I også kan se et billede af sådan et monument, som Isabel var med til at skabe på Mors i 2014. Der er også mere info at hente på projektets Facebookside.

Desværre skal jeg være sammen med en flok kreative kvinder den dag, Trapholt afholder VIP-workshop. Det kunne ellers være en fed oplevelse!

2 kommentarer:

 1. Vil lige høre ang den strikkecafe. Er det noget der er fast ? Og kan alle være med ?
  Kh Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ligger fast den sidste mandag i måneden. Og alle kan være med.

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.