torsdag den 16. oktober 2014

De første to forsøg på hæklede blade

Jeg har været i fuld gang og har nu to færdighæklet egeblade.  Det lille er hæklet i almindelig bomuldsgarn med hæklenål nummer 3, mens det store er hæklet i tykkere bomuldsgarn med hæklenål nummer 5.
Jeg synes, de er blevet ret fine, men jeg er mest vild med det store, hvilket nok hænger sammen med garnets farve. De korte farveskift egner sig godt til et efterårsblad. Desuden kan jeg godt lide det tykke bomuldsgarn, som virker blødere og er mere lækkert at hækle i. Jeg har derfor været på "bomuldsgarnlageret" og har fundet noget mørkebrunt i den tykke variant. Det er noget, som jeg har købt for nogle år siden i Hannover.

Jeg har søgt efter opskrift på et hæklet agern og fundet nogle gode bud. Her er udfordringen, om jeg har noget garn i "agernfarve". Jeg blev enig med mig selv om, at det godt kan være i en anden garnkvalitet end bomuld. Det er ikke helt usandsynligt, at jeg har noget i akryllageret, der vil passe i farven.

I øvrigt er opskriften fra bladet Simply Häkeln 05/2014.
6 kommentarer:

 1. Tjek evt. nyeste nummer af Simply Crochet. Der er den sødeste lille hæklede agern-fyr i. :-)

  SvarSlet
 2. Det store blad med farveskift er også blevet rigtigt godt - og får næsten de pletter, som man ser på netop efterårets løvfald. Det passer perfekt med det helt ensfarvede egeblad.

  Det skal nok blive godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anja! Du har helt ret! Nu vil jeg se, om jeg ikke kan få noget rødt og falmet grønt ind i projektet.

   Slet
 3. Anita, jeg er da helt pjattet med din idé! :0) - og spændt på at følge med og se hvordan resultatet bliver. Det tegner rigtig godt.
  Jeg bliver helt inspireret til at forsøge mig udi noget efterårs-projekt af en art :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Vivi! Jeg synes også selv, det er et godt projekt.

   Det er dejligt at kunne inspirere andre - go for it!

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.