søndag den 26. januar 2014

Der produceres hækleprøver igen igen igen....

Til mit februar-projekt er jeg i fuld gang med at lave hækleprøver. Jeg er startet med at hækle med dobbelttråd på nål nr. 5. Jeg synes, udtrykket bliver for "stift" og "fast", og så vil ponchoen ikke "falde blødt", så jeg har også lavet en prøve med enkelttråd og stadig nål nr. 5. Den er faktisk ganske fin, men i så fald er jeg nødt til at ændre lidt i opskriften, for min hæklefasthed passer ikke med det, som opskriften foreskriver.
Efter at have konfereret med en veninde, der har erfaring med netop dette garn, er jeg nu ved at lave en prøve med dobbelttråd, men på nål nummer 6. Indtil videre giver det noget brugbart.

Når den sidste hækleprøve er færdig, vil jeg vaske de 3 prøver og så tage min endelige beslutning.


9 kommentarer:

 1. Selvom det tager tid at lave dem, så synes jeg, at arbejdet er givet godt ud. Man ender ikke så tit med et utilfredsstillende resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig det! Jeg gider ikke sidde med et stort færdigt projekt, som jeg ikke er tilfreds med.

   Slet
 2. Ø-råd er altid gode og ikke til at komme uden om D:
  Mon ikke du vælger dobbelt og nål 6 :)
  (ps....smiler over den matchende hæklenål) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ø-råd :-D Jeg ender nok med dobbelt på en nål 6. Det er lidt sjovt, at I nævner det, men jeg har ikke rigtig tænkt over det med nålens farve. Det er i den eneste nål, jeg har, i størrelse 6 :-D

   Slet
 3. Ja, du har godt nok stil med farverne :-)
  Jeg får også lavet strikkeprøver (næsten) hver gang nu, og som Anja skriver, så er det godt givet ud.
  Held og lykke med ponchoen, og den kommer vi vel til at se meget mere til...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tilfældighederne har været matchende denne gang :-D Det ER godt givet ud med strikkeprøver!

   Jeg skal selvfølgelig nok vise ponchoen :-)

   Slet
 4. Hatten af for dine hækleprøver, den slags får jeg aldrig selv gjort, fordi jeg bare gerne vil i gang med det pågældende hækleprojekt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville også ønske, at jeg bare kunne gå i krig, men strikke- og hækleprøverne er blevet det første, som jeg tænker over og laver, inden jeg går i gang med større projekter.

   Da jeg gik på lærerseminariet lærte jeg i håndarbejde vigtigheden af at lave strikke- og hækleprøver - ja for den sags skyld også sy- og filteprøver. Det var en vigtig del af den hele arbejdsproces, som er grundstenen i faget håndarbejde.

   Slet
  2. Jeg er også kun imponeret over, at du gør det :)
   Især med store strikke/hækleprojekter kan det helt sikkert give en masse surt ekstra-arbejde ikke at lave prøver. Mine egne projekter er ofte ikke nogle, der ikke kan tåle at være fleksible, så måske er det også derfor, jeg endnu ikke har gjort mig så meget i prøver.

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.