lørdag den 7. december 2013

Juleturen til Flensburg

Denne 2. adventsweekend var manden og jeg sammen med søster, svoger og dennes mor en tur i den tyske grænseby Flensburg.
Der er altid så hyggeligt i december, hvor midten af gågaden er fyldt op med hyggelige boder, hvor der sælges diverse ting og sager. Der sælges også varm Glühwein, som vi altid skal smage på sådan ca. 2 gange :-)Vi skulle lige et smut ind i de forskellige butikker, hvor man kan købe deko i alle afskygninger. Den første butik var "Butlers", som altid sælger nogle flotte julekugler i december. Vi fandt da også et par kugler med "Strikketema". Og nej, de er ikke strikkede - ej heller er de "i familie" med Arne og Carlos :-) 


Efter at have købt lidt hos "Butlers" blev det tid til en lille varm Glühwein. Den smagte, som den altid gør - skønt og varmt i det kolde vejr, som viste sig fra sin smukke side med høj sol en del af dagen. 


Der var mange mennesker, så vi valgte at finde en restaurant omkring kl. 11.30. Vi blev ret hurtigt enige om at besøge Galerie, som ligger inde i en smøge. Der er altid så hyggeligt, og personalet er søde, hver gang vi har været der. (De laver også nogle fantastiske pommes!)


Vi måtte lige vente lidt udenfor, da der endnu ikke var åbent. Men så kunne jeg lige forevige nogle alpevioler, der var dækket af lidt sne. Så blev det tid til at spise. Jeg bestilte en gyrostallerken med salat - og selvfølgelig nogle af de smagfulde pommes. Efter at have spist osede vi rundt i flere butikker. Det var ikke fordi, vi brugte så mange penge, men det blev da til en ting til en Luciagave, som jeg skal sende til en skøn kvinde, og jeg fik også fat på noget hvidt gavepapir. 

For enden af gågaden finder man tovet, hvor der igen i år var en stor samling boder og der oste af hygge som altid. 


Den store julepyramide havde også fundet sin vante plads mit på torvet. 


Vi fik også købt en masse hygiejneprodukter hos Rossmann, så nu kan vi lidt igen. Efter den hyggelige gågadetur tog manden og jeg et smut forbi Fördepark for at købe dagligvarer hos Real. Der hoppede der lige et stort nøgle akrylgarn ned i vognen. Jeg kunne ikke stå for den blå farve. 

Det har været en rigtig dejlig dag i julens tegn. Rigtig god weekend derude! 

10 kommentarer:

 1. Det lyder til, at i har haft en super hyggelig tur, og så må du have en fortsat super weekend :)

  SvarSlet
 2. Åh, hvor lyder det altså super hyggeligt!
  Har aldrig været på juleshopping i Tyskland, men vi tager gerne en tur til Malmö, hvor der også er julehygge i gaderne etc..
  God weekend, Anita.
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har til gengæld aldrig været i Malmø, så det har jeg til godt. Jeg håber, du har haft en dejlig weekend, Lisbet :-)

   Slet
 3. Det lyder simpelthen så hyggeligt. Jeg er også bare vild med Flensborg, for det er sådan en dejlig by - og så samtidig med de der mange skønne garnforretninger...
  Nu må jeg se, om jeg ikke kan overtale manden til sådan en hyggetur også... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuuha garnbutikkerne! De er farlige dernede.
   Jeg håber, manden er frisk på en hyggetur i det flenborgske.

   Slet
 4. Ser rigtig hyggeligt ud -tyskerne forstå sig at julehygge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de! Der var masser af julestemning og flot pyntet op.

   Slet
 5. Dejlig med en hyggetur til Flensburg. Tror da også jeg lige skal spørge familien om de vil med på en tur ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg, du skal gøre. Det er rigtig hyggeligt.

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.