søndag den 8. december 2013

Pulled pork, færdigt ærme og nylært teknik

Søndagen stod i hyggens og det kreatives tegn.

Jeg mødtes med nogle andre kreative kvinder, og på grund af mit blogindlæg om flerfarvestrik, var det på forhånd aftalt, at dette skulle være en del af "programmet". 

Jeg lagde dog ud med at strikke mit ærme til min grønne trøje færdig, da jeg havde fået lavet en fejl og derfor måtte strikke ærmekuplen om igen. Den fik jeg faktisk hurtigt strikket færdigt, og hvilken glæde var det ikke at kunne stå der med alle 3 færdige dele og kun mangle at sy dem sammen. Men mere om det i et andet indlæg. 

Der var fint dækket op ved bordet - rigtig vinter/juleagtigt! "Hovedretten" var pulled pork, som jeg har læst så meget om hist og her. "Husets herre" havde stået i køkkenet og fremtryllet en fantastisk velsmagende ret. Det var pulled pork i en burgerboller sammen med coleslaw og noget dressing-halløjsa. Dertil fik vi hjemmelavede løgringe, som var så lækre og sprøde!


Dessert manglede heller ikke. Det var en velsmagende citronfromage, som husets frue havde lavet. Det var anrettet i portionsskåle. 


Der var ikke noget at sige til, at ingen gik sultne fra bordet. 

Efter at være blevet færdig med at spise og strikke ærme, kastede jeg mig også ud i flerfarvestrikkens kunst. Jeg startede "blødt" med en af Arne & Carlos' julekugler. Jeg har for tiden en svaghed for rensdyr og elge, så gæt selv, hvad jeg valgte i bogen. Min kugle valgte jeg at strikke i hvidt og neonlyserødt akrylgarn. 

Første udfordring var at tage masker ud. "Julekugler"-bogen foreslår en måde, men sammen med de andre erfarne strikkede, blandt andet Laila og Anja, kom vi frem til, at det ikke var den løsning, som vi bedst kunne lide. Derfor fik jeg også lige lært endnu en teknik. 

Det sværeste er ikke at finde ud af, hvad man skal gøre, men mere det at få teknikken til at "ligge i hånden". Jeg havde det på samme måde, som da jeg lærte at hækle. Det er noget, som skal indarbejdes i kroppen så at sige. 
Jeg er sikker på, at det nok skal komme. Jeg synes nemlig, det er sjovt at strikke med flere farver, og på et tidspunkt skal jeg være ferm nok til det, så jeg kan lave et af Christel Seyfarths smukke modeller!
******

Du kan stadig nå at deltage i min give away12 kommentarer:

 1. Tillykke det er altid rart at lære noget nyt-:)

  SvarSlet
 2. Hvor er det godt, at du også har fået styr på det :) .. og en lækker menu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu har jeg lært, hvad det handler om. Nu skal det bare trænes :-) Maden smagte også så godt!

   Slet
 3. Det er så sejt at du bare kaster dig ud i noget nyt....glæder mig til at se dine fremtidige
  projekter efterhånde som du får styr på *stranded knitting* ...... skulle hilse fra gemalen og sige tak for i dag....jeg siger det samme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan jo godt lide at stifte bekendtskab med noget nyt. Og hjælpen var jo lige ved hånden, så det var de optimale betingelser.

   Hils P

   Slet
 4. uhm blev lige lidt sulten ;) dejligt du fik afprøvet flerfarve strik og hvis du har mod på en Christel Seyfart model i fremtiden, så er du da ikke blevet helt afskrækket :)

  SvarSlet
 5. En ny super god undskyldning for at spise en burger! I love it!

  SvarSlet
 6. Citronfromage er guds gave til mennesket!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig :-) Og så er det en af de eneste desserter, som jeg godt kan lide.

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.