søndag den 24. november 2013

Nogle gange bliver man bare pyntesyg

I går fik jeg besøg af en skøn flok kreative kvinder til noget juletamtam. Sammen med søster Anja stod vi for at forberede maden og andet til dagen. Alle deltagere skulle have en pakke med til det julebanko, som vi plejer at spille, når juletræffet foregår i Jylland, så selvfølgelig skulle det ikke mangle i går, men der kommer mere om de flotte pakker i et andet blogindlæg.

Dette indlæg skal handle om at være pyntesyg, for det endte vi vist med at blive. Vi havde på forhånd aftalt, at temaet skulle være "vinter", så vi slap for at få for mange nisser ind inden december.
Jeg fandt en af mine hvide duge, som Anja strøg, så den var pæn glat. Hun havde taget en stor kasse med pynt med. I den var en masse vinterfarvede julekugler med, det vil sige kugler i hvid, sølv og lyseblå. Det er nogle skønne farver sammen! Der lå også nogle "gamle", hvide stofengle, som hun havde købt for længe siden, men aldrig brugt.

Selv havde jeg nogle fyrfadsstager i sølv og ikke mindst lå jeg inde med en lille sølvbambi, et sølvrensdyr og et stort sølvrensdyr, som jeg købte, da vi var i Hamburg i efterårsferien. Jeg kunne ganske enkelt ikke stå for den, så den røg med hjem til Danmark.

Vi startede med at hænge en masse kugler op i loftet med hvidt sytråd. Det skulle danne et "tag" over
bordet.Dernæst satte vi hvide tallerkener på og hvidvinsglas. Vi havde mange overvejelser angående pynten på selve bordet og afprøvede en masse forskelligt, men det var først, da vi lagde julekuglerne i forskellige størrelse i en lang "løber", at det begyndte at ligne noget, vi kunne lide. Og så kan det ellers være, at det begyndte at gribe om sig, og "pyntesygen" begyndte at brede sig!


Mellem kuglerne satte vi forskellige sølvfyrfadsstager, den lille sølvbambi og et par sølvgrankogler. Det så rigtig godt ud. Det store rensdyr blev placeret for enden af bordet og i den anden ende det lidt mindre rensdyr.
Et nærbillede af det store rensdyr fra Hamburg


Så var det, at jeg kom i tanker om nogle "sølvtallerkener", som vi kunne bruge. De blev fundet frem og gjort rene og wupti blev det hele mere elegant. Små middagstallerkner til fiskeretterne blev også sat på sammen med bestik. På hvor tallerken kom en serviet, hvor vi satte en hvid engel om.


Jeg er ikke så glad for vores lampe over bordet, så vi fandt på at dæmpe det stærke lys ved at sætte noget florlet papir rundt om hver enkelt pære. Man kan lige se mig i den ene kugle.Det færdige resultat


Som det kan ses, står der en vase med to "dimser" i. Det er to tidselblomster, som er sprayet sølv og herefter er der sprayet glimmer på. Det er to, som jeg har lavet og givet Anja for nogle år siden. De passede perfekt til temaet.

Jeg fik nogle flotte værtindegaver, men de kommer i et andet blogindlæg, så det må I have til gode.16 kommentarer:

 1. Hvor fint - har lige fået nogle ideer til julebordene her:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det er dejligt at kunne inspirere andre :-)

   Slet
 2. Det ser rigtig flot ud. Jeg er vild med ideen med at hænge kugler op i sytråd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er også en enkel ide med stor virkning. Vores kugler var af plastik, så de drattede ikke ned igen fra loftet, selv om de kun var sat fast med almindelig tape.

   Slet
 3. Hvor fint med alle glaskuglerne :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne! Jeg elsker, når man ligesom laver et "loft" over bordet.

   Slet
 4. Enkelt og smukt så det ud :-)
  Sikke et arbejde det har været for jer - tak fordi I gad og tusinde tak for dejlig mad og en skøn dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Pia! Det var sjovt at pynte op, og vi nød hvert et minut. Desuden er der ikke noget som at glæde sine gæster <3

   Slet
 5. Det var så smukt....tak for en pragtfuld dag. Og tak for den flotte indsats med
  både pynt, mad og herligt samvær......

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde! Det var en skøn dag på alle måder <3

   Slet
 6. Det var også sjovt og hyggeligt at pynte og finde på løsninger med de materialer, som vi lige kunne finde! I det hele taget elsker jeg at pynte :-) især ud fra temaer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ææææææææælsker også at pynte!

   Slet
 7. Det var så fint pyntet. Jeg var faktisk ved at kommentere lampen, fordi jeg syntes, det så så godt ud. Jeg troede, det skulle være sådan. :)
  Tak for en dejlig dag med lækker mad og hyggeligt selskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da godt at læse, at du troede lampen skulle være sådan, Inge :-) Så har vi gjort arbejdet godt.

   Selv tak for en skøn, skøn dag <3

   Slet
 8. Hvor ser det fint ud :) Pyntesyge er ikke så dårlig en sygdom :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Aslaug! Ja sådan en sygdom kan være meget godt at have ;-)

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.