lørdag den 21. september 2013

Vegetarisk fredag med burger og fritter

I går besluttede min søster og jeg at lave vegetariske burgere.

Jeg har i lang tid kigget lidt rundt på Mia Sommers blog. Hun laver mange spændende vegetarretter, og disse burgerbøffer syntes jeg, så rigtig lækre ud!

Jeg har erfaring med at lave koftas, som laves af kidneybønner. De er blevet en fast del af mit madrepertoire, da de er SÅ lækre og smagfulde - også kolde. Derfor var jeg ekstra tændt på ideen med at lave burgerbøffer af netop kidneybønner.

Vi arbejdede ud fra Mia Sommers opskrift, men piftede lidt ekstra op med mere hvidløg og chili, da vi begge godt kan lide, at maden er lidt spicy!

Vi valgte at panere bøfferne med æg og kikærtemel, hvorefter de blev stegt på panden i smør. De skal ikke have ret længe på hver side.

I stedet for at købe burgerbollerne i den lokale Rema1000, bagte vi dem selv. Ved en simpel Googlesøgning fandt vi Mad med hjertets lækre opskrift på burgerboller. Her blev opskriften fulgt til punkt og prikke.

De lækre boller og bøffer fik selskab af fintskåret spidskål, tomat i skiver, "hjemmekøbt" guacamole, stærk salsa, løgringe, jalapenos, syltede agurker, stegte champignoner, ketchup og sennep.

Min mand, som skal spise proteinfattigt, fik i stedet for kidneyburgerboller stegte, krydrede aubergineskiver.
Fritterne var "friskkøbte" og fra Gram Slot - købt i den lokale Rema1000.

Det smagte helt fantastisk, og det er ikke sidste gang, det kommer på menuen!


4 kommentarer:

 1. YUMMY!!! Det lyder bare SÅ lækkert! - og det er lige mad for min mave! (Både burgerboller og auberginer.) Jeg spiser helst vegetarisk, og kun ganske lidt kød.
  *SMIL* og go' lørdag ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har efterhånden erstattet en del af mit kødindtag med bælgfrugter og er glad for det. Jeg har fået det svært med at spise kød fra dyr, der ikke er blevet behandlet ordentligt, og derudover er det godt for miljøet at veksle kødet med noget fra planteverdenen. Ikke mindst smager meget vegetarisk mad fantastisk!
   Jeg elsker at udvide mit "vegetariske køkken" med nye, velsmagende retter!
   God weekend til dig, Lisbet!

   Slet
 2. Mmmmmh, jeg eeelsker burgere! Allé slags! Det ser godt ud.

  - Anne

  SvarSlet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.