søndag den 8. september 2013

Nick Caves fantastiske former og farver på Trapholt!

Som omtalt i dette indlæg var jeg så heldig at vinde 5 fribilletter til Trapholt.

Jeg havde fået anbefalet udstillingen "The World is My Skin" af Nick Cave, og i dag var sidste mulighed for at opleve udstillingen, så derfor drog min søster, svoger og mand sammen med mig af sted til museet.

Jeg blev næppe skuffet! Da jeg kom ind i det grønne udstillingsrum, blev jeg overvældet af former, farver og lys. De 40 forskellige store tekstilskulpturer var et imponerende stykke kunstarbejde. Nick Cave kalder skulpturerne "Soundsuits", og de kan i princippet også fungere som dragter.


Skulpturerne var meget forskellige, men samtidig havde de fællestræk. Blandt andet var mange af dem A-formet, da Nick Cave ser A-formen som "magtens form". På billedet herunder ser man to skulpturer, hvor A-formen er tydelig.


Det har været svært at udvælge nogle billeder her til bloggen, for der er så mange, som jeg synes, mine læsere skal se.
Her kommer nogle detaljebilleder af skulpturerne. Der var rigtig mange detaljer - interessante detaljer for en garnfreak og "glimmerpige" som mig.
Nogle af skulpturerne kunne man opleve i bevægelse på en film i den bagerste del af rummet.
Som I nok kan regne ud, var jeg svær at rive med videre på museet! Der var så mange ting, som man kunne fordybe sig i.

2 kommentarer:

  1. Wow...mine øjne spottede da også straks de hæklede ting, knapperne osv....sikke nogle farver. Kan godt forstå det var svært at komme videre....var resten af udstillingen god ? :)

    SvarSlet
  2. Ja. Der var en udstilling med Marco Evaristti, som er mere "provokerende". Det er ham, der har spist sit eget fedt fra en fedtsugning, og han er selvfølgelig også kendt for guldfisk i blender :-)

    SvarSlet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.