søndag den 4. januar 2015

#mitKayBojesen

Jeg har som interesseret i hækling fulgt hele historien om den berømte hæklede abe. Jeg har selvfølgelig min holdning til historien og ikke mindst hele "abe/fugle-hysteriet", der i nogle hæklegrupper på Facebook igen og igen opnåede vanvittige højder.
Det var svært for mig at forstå hysteriet - ikke mindst fordi man hele tiden godt har måttet hækle aben til eget brug, men bare ikke flashe resultatet på diverse internetplatforme. Uden at ville støde nogen forstår jeg ikke, at man igen og igen i Facebook-hæklegrupper skulle diskutere og prøve at forhandle de første retningslinjer, der blev givet fra Rosendahl.

Jeg kunne skrive meget mere om min holdning til historien, men nu er reglerne blevet ændret, og man må gerne vise sine hæklede dyr frem, så det lader jeg være med.

Hvorom alting er, er jeg gået i gang med en abe, hvilket jeg havde svoret, at jeg aldrig skulle. Lad os kalde det mit lille oprør mod hysteriet :-D
Jeg kender dog en, som ville elske at få sådan en abe, og da hun ikke selv er ferm ud i hæklingens kunst, har jeg lagt mit princip til side, så jeg kan glæde en anden.

Det har været en travl jul, så jeg er ikke nået så langt, som jeg gerne ville. Her er mit resultat indtil nu.

Det aflange stykke, der skal syes på selve hovedet, har jeg måttet pille op, da jeg havde hæklet de to stykker forkert sammen. Jeg er i fuldgang med kroppen. Indtil videre har det ikke budt på de store udfordringer. Jeg tror dog, at selve monteringen vil kunne volde mig lidt problemer.

Aben er desuden mit januarbidrag til #12MOC.


22 kommentarer:

 1. Åhh, hvor jeg dog kan genkende, det du skriver om. Hysteri på FB!
  Personligt går jeg altid langt uden om diskussionerne, som du beskriver, for det er simpelthen ikke noget at bruge sin tid på :-)
  Gad vide om vi får lov til at se dit færdige resultat her på bloggen... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde så svært ved at forstå, at det samme skulle debatteres igen og igen - en retningslinje er nogle gange en retningslinje, og den skal ikke drøftes og forhandles.

   Jeg viser selvfølgelig det færdige resultat - det må jeg jo gerne nu :-D

   Slet
 2. Åhhhh Anita sidder her med de varmeste tanker til dig, er simpelthen så rørt over, at netop du gider at hækle sådan en abe til mig, formoder at det er vores lille byttehandel ;-)
  Husk nu ikke at blive stresset over projektet, den er færdig, når den er færdig. Jeg glæder mig blot til at se og modtage den.
  Håber iøvrigt at du er glad for tegningerne.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Helena! Jeg kunne godt læse hist og pist, at du så gerne ville have en hængende hjemme hos dig :-)

   Jeg har modtaget dine tegninger, og de lever fuldt op til mine forventninger! De er så fine! De er planlagt til at skulle hænge over vores sofa sammen med to andre plakater.

   Hvor er det dejligt, at man kan bytte det, som man er god til. I love Blogland <3

   Jeg skal nok lade være med at stresse med at blive færdig - det lover jeg <3

   Slet
 3. God fornøjelse...... Den er sjov at fremstille, men kræver lidt tålmodighed at montere......

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tænkte jeg nok :-) Jeg må finde tålmodigheden frem.

   Slet
 4. Hvor fint, hende jeg har i træ hedder Frk. Ulla, efter Frk. Ulla Jakobsen fra Matador :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Skægt at dine har navne. Jeg har en i træ, men han hedder ikke noget :-D

   Slet
 5. Hvor fin. Jeg har også netop valgt at hækle aben, som januarindslag til #12moc. Sjov at se de forskellige aber rundt omkring med nuancevalg størrelser mm. Og har hørt at der er lavvande i det brænde bomuldsgarn i stort set alke butikker😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor skægt! Jeg glæder mig til at se din! Min garnbutik havde heldigvis den brune farve. Og ja - de bliver meget forskellige alt efter valgt af farve mv.

   Slet
 6. Så sejt at du har kastet dig over abe-projektet, dog er jeg selv mere til sangfuglene og der gad jeg virkelig godt at mine tommelfingre var skruet ordentligt på til at kunne hækle og strikke ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja - der er også fuglene. Med den montering, der sandsynligvis venter, følger jeg mig også lidt sej. Jeg hader at montere.

   Slet
 7. Det der hysteri minder lidt om det der var med African-Flower dyrene....og HV-kjolen.
  Hvor er det herligt at læse du har lavet sådan en god byttehandel.....glæder mig til
  at se tegningerne du har fået ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er nogle ting, der opnår uanede popularitetshøjder. Jeg har lige blogget om mine fine tegninger.

   Slet
 8. Vildt så meget debat og hysteri de aber og fugle kan/kunne give på facebook. Jeg undlader både at deltage i debatten og diskussionerne, samt jeg ønsker ikke at eje hverken aben eller fuglene :-)
  Godt med byttehandler i blogland :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kun et par gange deltaget i debatterne. Det har været vildt så mange gange, der har været tråde omkring dyrene.
   Jeg elsker også, at vi kunne bytte!

   Slet
 9. Arh men jeg er så heldig hverken at være på FB, Insta, Twitter eller ret meget andet end bloggen faktisk. Så jeg hører kun om sådanne hypes efter det er faldet lidt til ro igen ☀️ uanset, så tegner det til at blive en fin abe , som du har gang i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, at den bliver fin. Jeg gør mig i hvert fald umage :-D Det er mere monteringen, som jeg er usikker på, men med så mange, der allerede har lavet den, er der helt sikkert meget hjælp at hente.

   Slet
 10. Jeg glæder mig til at se din abe :0) - det er en lækker gave. Fedt, at kunne bytte sig fra og til forskelligt i Blogland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare så herligt at kunne bytte. I det hele taget at kende folk, som kan noget andet end en selv, og man derved kan bytte "talente". Love it!

   Slet
 11. Endnu en gang er jeg bare rigtig glad for ikke at være på Facebook. :) Og hvor er det fedt, at du hækler aben, fordi Helena ønsker sig den. Det er altid dejligt at lave ting til andre, der bliver rigtig glade. Mon ikke monteringen kommer til at gå fint. - Jeg er i hvert fald sikker på, at det bliver en superlækker abe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, hun skal have en. Det er dejligt at kunne gøre en anden glad med det, som man kan lave.
   Tak for rosen, Astrid!

   Slet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.