søndag den 12. oktober 2014

Hæklet pigeponco fra Drops er blevet færdig

I går kunne jeg endelig glæde min mands mellemste niece med hendes poncho. Det var hendes første ønske, da min mand spurgte hende, hvad hun ønskede sig til sin fødselsdag. Hendes storesøster fik nemlig en i julegave sidste år.
Det er en dejlig følelse, at det, som man kan lave i hånden, er det største ønske fra sådan en pige <3

Jeg sad og lagde sidste hånd på den i bilen, og sjovt nok kunne jeg klippe den sidste hæftede ende, i det øjeblik, vi kørte ind på mine svigerforældres vej. Det kunne vist ikke være timet bedre!Hun blev rigtig glad for den, og farverne var perfekte! Hun tog den på med den samme og syntes, at den føltes så dejlig blød og var rar at have på.

Senere på dagen spurgte jeg hende, om hun ikke syntes, at den var lidt stor i halsen. Det syntes hun faktisk, og sammen besluttede vi at hækle en fastmaskekant i halsåbningen. Det gjorde jeg også ved søsterens poncho, men med den farve, som muslingekanten var hæklet i. Denne gang hæklede jeg den i grøn - ikke mindst fordi, det var det eneste garn, som jeg havde taget med. Heldigvis fungerede det rigtig fint, og sikke et kram jeg fik, da jeg havde fikset det <3 Faktisk synes jeg, at en fastmaskekant i halsåbningen giver en flottere finish end hvis man ikke hækler den, så det må siges at være win-win.

Opskriften er fra Drops. Den er nem at hækle. Som det ses har jeg valgt at hækle en fastmaskekant efterfulgt af en muslingekant. Jeg synes, det giver en flot afslutning.
Jeg har brugt angora gold fra Iceyarns. Ponchoen er hæklet med dobbelttråd med hæklenål nummer 6.


Jeg har besluttet, at dette er mit septemberprojekt i forbindelse med 12MOKAC

7 kommentarer:

 1. Hvor er den altså blevet fin!
  Farverne er rigtig dejlige, og jeg må jo give niecen ret. Angora Gold er en lækkert, blødt garn!

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK!
   Det er nemlig noget lækkert garn, som fåes i nogle flotte farve - lige noget for mig ;-)

   Slet
 2. Den er super flot! Mega flot neongrøn farve! Kh Charlotte

  SvarSlet
 3. Den er blevet rigtig skøn, farverig, tøset og lækker...fedt at pigen både have ønsket sig den og blev så glad.....Så er det noget ved at lave det ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Laila! Det er nemlig glæden hos modtageren, der gør hele arbejdet værd! Bare det at se hendes udtryk, da hun pakkede den ud!

   Slet
 4. Such a cute poncho! I love all of the bright colors!

  I'd love to have you link up at my Yarn Fanatic Party. http://philwife.blogspot.com/2014/10/yarn-fanatic-party-12.html

  SvarSlet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.