Sider

tirsdag den 11. oktober 2016

Strik og grin til fordel for Knæk Cancer


I lørdags havde jeg sammen med Anja tilmeldt mig arrangementet "Strik og grin til fordel for Knæk Cancer" hos TV Syd.

Det skulle vise sig at blive en fantastisk dag i den gode sags tjeneste. Arrangementet foregik både lørdag og søndag, og man betalte 100 kr for at deltage, og hele beløbet gik ubeskåret til Knæk Cancer-indsamlingen.

Der var selvfølgelig en del deltagere fra Den Store Strikkedyst, som jo vises på TV Syd. Jeg var desuden også heldig at møde en kvinde, som jeg var på garnfarvningskursus med.

Der var en rigtig god stemning og sikke mange grin vi fik undervejs. Vi blev budt velkommen af en kvinde ved navn Lotte. Hun fortalte blandt andet, hvordan ideen til Den Store Strikkedyst opstod.

Så gik det ellers løs med den første strikkeopgave - på TID! Vi fik udleveret et lille strikkekit, som Ulla fra dette års Strikkedyst havde forberedt.Vi skulle strikke en "Knæk Cancer"-sløjfe ( se første billede). Til det fik vi 12 minutter, hvorefter de (forhåbentlig) færdige sløjfer skulle lægges på et bord - i bedste Strikkedyst-stil. En umiddelbart nem og let tilgengængelig opgave... skulle man tro. Det viste sig ikke at være så enkelt endda. Jeg fik konstateret, at hurtig på pindene - det er jeg ikke.

Efter 12 minutter samlede vi de færdige og næsten færdige sløjfer. Den bedste blev kåret, og vi fik lov at færdiggøre den, hvis ikke vi havde nået det.


Efter frokost skulle vi skrive sang. Hvert bord fik et kort med ord. De ord skulle indgå i det vers, som vi skulle skrive. Melodien var "I skoven sku' vær' gilde". Det var ret sjovt. Da alle var færdige, skulle hvert bord synge deres vers. Det blev faktisk ret godt. Vi havde kun 10 minutter til at løse opgaven. Jow, jow - der var tid på alt.

I skal lige se vores vers.

Vi strikker og vi hygger og har det vældig rart,
selv om vi ska' vær' færdige, og det' i vældig fart.
Vi er til strikkehygge
i Kolding, det er lykke
Vi kommer mange steder fra, en strikkedyst vi ta'r
Vi kommer mange steder fra, en strikkedyst vi ta'r. 

Senere fortalte Koushi, som er vært på Den Store Strikkedyst, om sin deltagelse i programmet. En deltagelse, der senere førte til, at han blev ny vært i sæson 2. Det var et rigtig spændende og interessant foredrag. Han fortalte med indlevelse, humor og ærlighed om sit forhold til strik, og hvad det senere førte med sig.Som I nok kan se, blev der grinet en del!

Så stod den ellers igen på strik på tid i bedste Strikkedyst-stil. Denne gang fik vi en time til at strikke en tulipan. Vi fik udleveret en opskrift, som var den samme, som dette års Strikkedyst-deltagere er blevet udsat for. Vi fik 10 minutter til at finde garn blandt nogle garnrester, som ByNyboe havde sponsoreret.
Shit jeg svedte! Jeg fik hjælp til en detalje i opskriften, da jeg ikke helt forstod forkortelsen. Ligesom i den rigtige strikkedyst kom Koushi rundt og interviewede os. Det var næsten som at være der selv! Da der var 10 minutter tilbage, var jeg godt klar over, at jeg ikke ville nå færdig. Men der var mange, der nåede det. Se bare her.


Den bedste tulipan blev naturligvis kåret. Det blev Irene, der løb med sejren!

De færdige tulipaner blev samlet i buketter, og så blev der ellers afholdt auktion over dem. Pengene gik igen til Knæk Cancer. Der blev ivrigt budt, og det var rigtig fedt!

Da det officielle arrangement var slut, blev vi inviteret til en rundvisning på TV Syd. Den indbefattede blandt andet at komme til at se strikkeprojekterne fra sæson 2 af Strikkedysten. Behøver jeg svare på, om jeg tog med!

Det var så fedt at se de udstillede strikkeprojekter. Der er mange detaljer, som man slet ikke få med på tv.

Cathrins vinderkjoleDe små babybluser, hvor deltagerne skulle strikke ærmer. 


Taskerne. Min favorit er Lines neverkont-taske. Mine personlige favoritter - bikinierne! 


Jeg er ret pjattet med denne top, som Mette Larsen strikkede. 


De små strikkede BarbiebluserSom fan af Den Store Strikkedyst var det sååååå fedt! Der er stor ros til TV Syd for et veltilrettelagt arrangement. Tiden fløj bare af sted!

Jeg kan sige så meget, at skulle der igen komme et lignende arrangement, så er jeg med igen!


GemGem

6 kommentarer:

 1. Sikke en god oplevelse. Din begejstring springer tydeligt frem gennem din tekst. Hvor er det godt - og et super fint formål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også bare en fantastisk dag i en god sags tjeneste! <3

   Slet
 2. Det var en super-duper god dag! Jeg er rigtig glad for, at vi valgte at tage af sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også! Jeg kan stadig blive glad nede i maven, når jeg tænker på dagen.

   Slet
 3. Lyder som om I havde en helt fantastisk skøn dag

  SvarSlet

Jeg elsker mine læseres kommentarer, så læg gerne en, hvis du har noget på hjerte.